۱۷ بهمن ۱۳۹۱، ۱۵:۴۲

اورنگی:

200 دشت کشور به خاطر افت سطح سفره‌های زیرزمینی در معرض خطر قرار دارند

200 دشت کشور به خاطر افت سطح سفره‌های زیرزمینی در معرض خطر قرار دارند

زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان منابع‌طبیعی، امور جنگل‌ها و آبخیزداری کشور گفت: بیش از 200 دشت کشور به خاطر افت سطح سفره‌های زیرزمینی در معرض خطر قرار دارند که باید برای بهبود وضعیت طرح‌های آبخیزداری به مرحله اجرا درآید.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا اورنگی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با تبیین عملکرد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: طرح های آبخیزداری و آبخوان داری از مهم ترین برنامه های این سازمان است به گونه ای که بیش از 55 درصد از اعتبارات سازمان مربوط به این بخش است.

وی با اشاره به ضرورت توجه به اجرای طرح‌های آبخیزداری در راستای اجرای مدیریت منابع آب ادامه داد: برای احیای منابع آب تاکنون در 25 میلیون هکتار از اراضی طرح‌های آبخیزداری به مرحله اجرا درآمده است و هدف از اجرای آن کنترل فرسایش، تغذیه سفره‌های زیرزمینی و کنترل رسوب است.

رئیس سازمان منابع‌طبیعی، امور جنگل‌ها و آبخیزداری کشور افزود: در حال حاضر با اجرای طرح‌های آبخیزداری 360 میلیون مترمکعب آب استحصال شده است که این آمار نشان از اهمیت اجرای چنین طرح‌هایی است و به همین خاطر 55 درصد از بودجه سازمان صرف اجرای این طرح‌ها می‌شود.

479 هزار هکتار عملیات جنگل کاری در جنگل های شمال احیا و توسعه یافته است

اورنگی افزود: 479 هزار هکتار عملیات جنگل کاری در جنگل های شمال احیا و توسعه یافته همچنین 25 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام شده است که 8.7  میلیون هکتار از این میزان در دولت های نهم و دهم عملیاتی شده است.

وی ادامه داد: در ساماندهی مالکیت اراضی ملی در قالب طرح ممیزی اراضی و تفکیک مستثنیات تا سال 91 بیش از 131 میلیون هکتار به نام دولت سند دار شده است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه جایگزینی سوخت های مناسب به جای بهره برداری از هیزم و چوب جنگل ها در دست اجراست، گفت: مطالعات این طرح در سطح 109 میلیون هکتار از اراضی کشور انجام شده است، 122 شعبه فروشندگی نفت، 170 جایگاه توزیع گاز مایع و نصب 43 آبگرمکن خورشیدی نیز در این راستا صورت پذیرفته است.

اورنگی با بیان اینکه متاسفانه به مقوله آبخیزداری توجه کمتری شده است، افزود: با اختصاص اعتبارات لازم قطعا گستره کار افزایش یافته و شاهد بهبود بیشتر وضعیت خواهیم بود.

وی با اشاره به اجرای طرح کمربند سبز و دلایل کندی کار افزود: اجرای چنین طرح‌هایی در اولویت قرار دارد؛ چراکه در این صورت مرز بین اراضی ملی و مستثنیات مشخص شده و کسی نمی‌تواند به منابع طبیعی تجاوز کند.

اورنگی ادامه داد: در این شرایط اجرای برنامه های ترویجی به راحتی انجام می‌شود اما با توجه به استانی شدن بودجه انتظار داریم استان ها خود در رابطه با جذب اعتبار به خوبی اقدام کنند تا بتوانیم اجرای طرح را با سرعت بیشتری پیگیری کنیم.

 16 هزار هکتار از اراضی در معرض خطر طرح کمربند سبز به مرحله اجرا درآمده است

وی با بیان اینکه تاکنون در 16 هزار هکتار از اراضی در معرض خطر طرح کمربند سبز به مرحله اجرا درآمده است، افزود: باید استانداران نیز در این رابطه به سازمان کمک کنند.

رئیس سازمان منابع‌طبیعی، امورجنگل‌ها و آبخیزداری کشور در بخش دیگری با اشاره به اجرای طرح کاداستر در همه اراضی ملی، ابراز کرد: مدیریت بر سرزمین از مهم‌ترین مسائلی است که امروزه در کشورهای پیشرفته پیگیری می‌شود و توجه به آن باعث توسعه کشور می‌شود.

اورنگی افزود: مدیریت بر عرصه‌های زمین از اصلی‌ترین برنامه‌هاست که گام نخست اجرای آن تهیه نقشه است که اگر تهیه نشود همه برنامه‌های اجرایی در کشور ابتر باقی می‌ماند.

 85 درصد از مساحت کشور مربوط به اراضی ملی و دولتی است

اورنگی با بیان اینکه 85 درصد از مساحت کشور مربوط به اراضی ملی و دولتی است، افزود: برای ساماندهی اطلاعات این اراضی برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده باید به دنبال ایجاد سامانه کاداستر بود که اگر این کار به‌طور کامل انجام شود قطعا شاهد حفظ عرصه‌های ملی خواهیم بود و کار در این رابطه شروع شده است و به خوبی در حال پیگیری است.

وی با اشاره به  اجرای 186 پروژه در حوزه‌های مختلف توسعه فضای سبز و پارک‌های جنگلی، اظهار کرد: این طرح‌ها با اعتباری بالغ بر 500 میلیارد ریال در ایام دهه فجر مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان منابع‌طبیعی، امورجنگل‌ها و آبخیزداری کشور به تهیه طرح احیاء و توسعه و بهره‌برداری از مراتع کشور اشاره کرد و افزود: 85 میلیون هکتار مرتع در سطح کشور وجود دارد که برای 40 میلیون هکتار طرح تهیه شده و 16 میلیون هکتار در قالب طرح چراء و مرتعداری واگذار شده است.

اورنگی افزود: در حال حاضر 916 هزار خانوار با 83 میلیون دام از مراتع استفاده می‌کنند که این افراد در قالب 380 تعاونی، 27 انجمن با سازمان همکاری دارند.

بازپس گیری 174 هزار هکتار از اراضی ملی از دست غاصبان

وی با بیان اینکه علوفه قابل استحصال از مراتع کشور را 21 میلیون تن عنوان کرد و  افزود: بیش از 10 میلیون تن علوفه می‌توان از مراتع برداشت کرد.

اورنگی در ادامه به بازپس گیری 174 هزار هکتار از اراضی ملی از دست غاصبان اشاره کرد و افزود: براساس برنامه ریزی‌های به عمل آمده تاکنون موفق شده‌ایم در 2 میلیون و 100 هکتار از بیابان‌های کشور طرح توسعه فضای سبز را به مرحله اجرا درآوریم.

کد خبر 1809321

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha